Båtförvaring

Att ha en båt innebär mycket skoj och härligt med att vara på vattnet mitt i sommaren och njuta av vädret. Men när hösten och vintern kommer är det väldigt viktigt att man tar hand om sin båt, tar upp den ur vattnet i god tid och att man har någonstans att förvara båten under säsongen då den inte används.

Det finns många olika alternativ när det kommet till båtförvaring. En del har ett eget båtgarage medan andra hyr en plats hos någon annan för förvaring av sin båt. Det finns även enklare typer av förvaring såsom båttält och större tälthallar. Vanligtvis så förvarar båtägare sina båtar hos företag som erbjuder en förvaringsplats över vintern där man ofta köper ett helt paket. I detta paket ingår, förutom förvaring även upptagning och transport av båten till förvaringsplatsen. Om du behöver hjälp med att flytta exempelvis tillbehör till båten så är flyttfirman i Göteborg Rent and move ett bra alternativ.

Vad kostar båtförvaring?

Att ha sin båt förvarad över vintern är inte gratis. Hur mycket det kostar beror på storleken på din båt och vilken typ av båt du har. För att ge en indikation på priset så får man räkna med att betala mellan 5000-15000 kr per säsong. Priserna varierar dock en hel del beroende på vilket företag du vill hyra plats hos, samt hur mycket plats din båt tar upp i magasinet och även om du vill att transport och upptagning av båten ska ingå. Vissa företag som erbjuder båtförvaring erbjuder även service och underhåll av din båt och det blir då såklart en extra kostnad även för det, beroende på hur mycket service och underhåll det rör sig om.