Inred hemmet i marin stil

Om du älskar båtar, havet och frihet är det fint att inreda hemmet i en marin stil. Det är en inredningsstil som går tillbaka till element i trä och ofta ljusa färger. Du kan också rama in fina bilder på båtar och använda tjockt rep som räcke ner för trappan och som dekoration.

Ramar och posters med marina bilder

Har du en egen båt är det fint att sätta upp fotografier både på båten och från ställen som du besökt under dina färder. Härliga minnen och inspiration under kalla vinterkvällar. Förutom att det också ger en trevlig och personlig stil i hemmet. Berättar vem du är. För att bilderna ska se riktigt snygga ut bör du rama in dem. Du kan även hitta fina tavlor, kartor och posters på Gallerix som ger fin känsla. Kartor och navigationsinstrument lyfter upp alla hem. Gå in på Gallerix och köp ramar posters och kartor som ger ditt hem en marin touch. Du hittar också fina naturbilder att sätta upp på väggen.

Fönster, ankare och skeppsroder

Har du eget hus eller en sommarstuga vid kusten eller skärgården är det fint att använda riktig skeppsinredning. Du kan antingen köpa nytillverkat i en stil med mycket patina, eller så köper du autentisk inredning på auktioner. Det är populärt att ha ett litet runt fönster som påminner om havet. Eller att dekorera en vägg med ett riktigt skeppsroder i trä. Helst ska det ha lite repor och se använt ut. Du kan också ha ett ankare som du ställer i en ställning på golvet. Fina skeppsdetaljer som gör stor skillnad i ditt hem.

När du ska inreda utifrån havet, skepp och den välvda himlen kan du antingen satsa på mörkt trä som i ett engelskt bibliotek, eller så satsar du på mycket vitt och marint. Det vanligaste i Sverige är vita plankor med marinblå detaljer. Beige är en fin komplementfärg till både vitt och marin. Påminner om sand och snäckor. Det finns fina detaljer från båtlivet som både ger hemtrevnad och inspiration. Förutom inramade bilder från Gallerix, så kan du lägga snäckor och flaskpost i fönstret.