Ta bilen till havet

Som båtentusiast behöver du snabbt kunna ta dig till havet när du vill ut och segla. En del förvarar båten förtöjd i hamnen för att snabbt kunna segla iväg när andan faller på, men du kan också behöva förvara båten hemma för att skydda den mot stöld eller hårt väder. Då är det bra att ha en bra bil med trygg försäkring som du kan använda till att frakta din båt fram och tillbaka med.

För att hitta det bästa alternativet, jämför bilförsäkring hos Insplanet som varje år hjälper en halv miljon bilägare med att byta bilförsäkring. Här kan du enkelt se hur mycket du har möjlighet att spara när du skaffar försäkring till bilen. Det finns flera olika faktorer som påverkar priset, och det är bra att läsa på vad försäkringen innehåller innan du fattar beslut.

Skydda båten mot stöld

Genom att frakta båten hemifrån med en väl försäkrad bil kan du skydda både bilen och båten från skador eller stöld. Under de senaste åren har båtstölderna ökat, där Region Stockholm har haft flest anmälda båtstölder. Båtarna tas upp ur vattnet under hösten, men det är då viktigt att frakta dem till ett säkert ställe med bil och släp. Om du förvarar båten på en obevakad uppläggningsplats kan detta locka till sig tjuvar som där har möjlighet att arbeta ostört med att stjäla din båt. De kan frakta iväg båten på ett släp, om den ligger på ett obevakat sommarstugeområde, uppläggningsplats eller båtklubb. Därför är det alltid bäst att förvara båten på ett säkert ställe med lås på båtmotorn och att skapa ett båtkort som har alla viktiga uppgifter kring båten så att du snabbt kan anmäla den om den skulle bli stulen.

Under våren vill många båtägare ge sig ut på sjön efter att de underhållit sina farkoster. Även i Finland är båtintresset stort, och under coronapandemin har landets nationalparker fått ett stort uppsving när finländarna gett sig ut i naturen. Att segla har setts som attraktivt då det är enklare att hålla avstånd till andra ute på sjön.

Skaffa bilförsäkring

Genom att ha en trygg och bra bilförsäkring har du tillgång till en bil året runt så att du kan frakta och låsa in din segelbåt vid behov. Många börjar med att jämföra priser när de ska hitta den perfekta bilförsäkringen. Genom att uppdatera din bilförsäkring regelbundet kan du se till att du får de bästa villkoren.