Fördelar med att köpa nytt

Båtar kommer i olika former och storlekar vilket gör att det i princip alltid kommer att finnas en båt som passar alla olika typer av konsumenter. Det svåraste är att veta vad man ska välja samt vilken typ av båtmänniska man är, i synnerhet om man ska köpa båt för första gången.

Det finns mängder med båttyper, varianter, tillbehör och inredningsdetaljer att ta hänsyn till, och för att få hjälp med att sortera alla intryck kan det vara bra att söka information via en så kallas jämförelsesajt som är nischad på just båtar och båttillbehör. Det är också bra att besöka en eller flera utställningar och båtmässor, gärna några där man kan prova på att köra en eller ett par båtmodeller.

Fördelar med att köpa nytt

– Trygghet

En ny båt omfattas av vissa garantier, inte bara genom konsumenträtten, utan också av tillverkaren, som inte sällan kan erbjuda utökad garantitid på exempelvis motor och skrov.

– Design och utformning

När man köper en ny båt går det att till viss del själv utforma och välja utrustning, inredning, tillbehör och utseende för båten (motor, segel, inredningsdetaljer etc.).

– Låga driftskostnader

När man köper en båt utrustad med den senaste tekniken och byggd med den senaste designen får man automatiskt lägre driftskostnader.