Knock Nevis – tidernas största båt

Knock Nevis var, och är fortfarande, tidernas största fartyg. Det var ett skepp tillverkat i klassen “Ultra Large Crude Carrier”, också en så kallad supertanker, som seglade mellan 1979 och 2009. Det måste ha varit en mäktig syn att se Knock Nevis i verkligheten. Ett fartyg som var hela 458 meter långt och 69 meter brett och som hade en dödvikt på 565 000 ton kan inte varit annat än en otroligt imponerande syn.

Fullt så stora prylar som Knock Nevis kan du inte köpa hos Kellfri, men väl jordbruksredskap som klarar av tuffa tag. I sortimentet ingår alla typer av redskap som kan tänkas behöva för att ta hand om markerna på en gård. Vertikalklippare, minigrävare, traktorer, slaghackar och grindar. Om du har någonting som behöver fixas på gården är det Kellfri.se du ska besöka.

Knock Nevis var med om mycket under de 30 år hon seglade. 1986 träffades hon, till exempel, av missiler när hon seglade utanför Irans kust i samband med kriget mellan Iran och Irak. Hon sjönk på grunt vatten men restaurerades sedan av den norske redaren Anders Jahre. Båten döptes sedermera om till ”Happy Giant” och seglade problemfritt under några år. Från 2004 låg hon still tills 2009 då hon såldes till Indien för att demonteras. Demonteringen skedde under 2010.